Home Koirat

Dogs

Pentuja

Puppies

Tietoa

Info

FI MVA EE MVA LT MVA RTK2

Hihhii Bette Midler

 • (Pimu Koira.Netissä)

 • Syntynyt: 9.7.2011

  Date of birth


 • † 22.5.2018

 • Kasvattaja: Miia Koivisto, Pennala

  Breeder


 • Omistaja: Päivi Ollila

  Owners


 • kaikki hampaat / lonkat A/A / kyynärät 0/0 / polvet 0/0

  all teeth / hips A/A / elbows 0/0 / knees 0/0


 • FIN MVA Mermarittan Cowboy Coffee x FI MVA EE MVA Scarpebox Brown Aroma

 • 52,5cm (virallinen) / 20 kg

 • Agility maxi-2 / rally-toko voittajaluokka

  agility / rally-obedience


 • Yksi pentue: B-pentue (31.12.2015)

  One litter


Pimu poistui luotamme 22.5.2018

Pimu left us 22.5.2018

Pimu on jo edesmenneen, ensimmäisen villakoiramme Hessun ainoa Suomessa syntynyt narttupentu. Pimu tuli meille alunperin sijoitukseen noin 9 kuukauden iässä. Liekö taustastaan johtuen Pimu oli melko haasteellinen toisia koiria kohtaan. Esimerkiksi koulutustilanteissa se ei välittänyt muista koirista, mutta jos vain tilaisuus tuli, se mielellään pomotti heikoimmiksi kokemiaan koiria. Pennulleen Oosalle Pimu oli varsin salliva äiti eikä se koskaan Oosaa pahemmin komennellut (vaikka ihmisnäkökulmasta syytä olisi ollut).

Hessu was our fist poodle and Pimu was his only female puppy born in Finland. She came for a placing at the age of 9 months. Pimu was perhaps because of her background a bit difficult with other dogs. She didn't mind them when in training but if she had an opportunity she would boss weaker ones. She was very letting towards daughter Oosa even though in human perspective she maybe shouldn't be.

Pimu rakasti harrastamista. Se ei ollut niin intohimoinen harrastuskoira kuin Mortti tai Yoda, mutta se syttyi moneen lajiin ja teki silmät ilosta säihkyen asioita ihmisten kanssa. Pimu ei ollut maailman ketterin (villa)koira, mutta silti se taipui niin agilityyn, rally-tokoon kuin koiratanssiinkin. Vesisateesta tai märästä nurmikosta se ei tykkännyt yhtään, vaan sadeaamuina sen löysi syvälle peitonmutkaan kääriytyneenä pehmeästä sängystä. Silloin ei ollut mikään kiire herätä tai ulos.

Pimu loved different activities. She wasn't as passionate as Mortti or Yoda but she loved working with human. She wasn't the most athletic poodle but was still capable for agility, rally-obedience and heelwork. She didn't like rain or wet ground and she would had prefer sleep all the rainy days.

Vaikka olikin koiramaailmassa melkoisen kovan oloinen, Pimu oli todelliselta luonteeltaan pehmeä. Tämä pehmeys ei näkynyt arkielämässä, reissun päällä eikä muutenkaan normaalielämässä, vaan ilmeni vain koiralle abstrakteissa tilanteissa. Pimu selviytyi täysin paineistumatta niin arkielämästä kolahduksineen ja pamauksineen, viikkojen pituisesta reissusta kuin riehakkaista juhlistakin. Ihmisiä kohtaan Pimu oli avoin, se tykkäsi kaikenikäisistä ihmisistä ja osasi toimia myös lasten kanssa. Kotona Pimu oli todella rauhallinen ja sen lempihommaa oli nukkuminen tai Oosan kanssa leikkiminen. Rodulleen tyypillisenä se osasi myös olla hyvin arvokkaasti esimerkiksi ruokapöydässä.

Even though she was very hard against other dogs, she was truly very soft. She didn't show it on normal life, but it showed on more abstrakt situations. She did well on normal life with its noices and parties or on the road without getting pressured. She was very open towards people and got well with children. At home she was very calm and liked to sleep or play with Oosa.

Alkuvuodesta 2018 ilmenneiden selkäongelmien vuoksi Pimu oli eläköitynyt agilitystä ja jalostuksesta.

Pimu had been retired from agility and whelping because of back problems (diagnosed 3/2018).