Home Koirat

Dogs

Pentuja

Puppies

Tietoa

Info

BH TK1 RTK2

Miracle Minx Black Coffee

 • (Mortti Koira.Netissä)

 • Syntynyt: 12.2.2005

  Date of birth


 • Kasvattaja: Marika Tähti, Kiiminki

  Breeder


 • Omistaja: Päivi & Markku Ollila

  Owner


 • 1xP2 puuttuu, leikkaava purenta / lonkat A/A / polvet 0/0 / normaalit kivekset

  1xP2 missing, scissor bite / hips A/A / elbows 0/0 / knees 0/0 / normal testicles


 • FIN MVA FI AVA FI AVA-H Crusea's Hard Core x Miracle Minx Juniperberry

 • 44cm / 12 kg

 • Agility maxi-3 / rally-toko avoin luokka / TOKO-AVO

  agility / rally-obedience / obedience


 • Kaksi pentuetta: A-Pentue(14.2.2011, 1u + 2n)

  emä: Goldfire's Endless Love (26.10.2011, 2u + 3n)

  Two litters

Mortti on laumamme vanhin jäsen. Omasta mielestään se on "mies parhaassa iässä" ja se kykenee mielestään edelleen ihan mihin tahansa, oli sitten kyseessä vaikka pitkät metsälenkit tai tunnin agilitytreenit. Mortti on oikea positiivisuuden ilmentymä: sen mielestä elämä ja kaikki siihen liittyvä on vaan niin ihanaa. Se on kaikkialla kuin kotonaan ja esimerkiksi matkailuautolla matkustaminen on sen mielestä ihan huippua - Mortille kaikki käy, kunhan ruokahuolto pelaa (tosin sen mielestä ruokaa on aina tarjolla liian vähän ja se haaveileekin pääsevänsä uudemman kerran buffetiin syömään).

Mortti is the oldest of our pack. He likes to think he's "men at his best age" and he still thinks to be capable of doing anything, no long forest walks or agility trainings hold him back. He's the most positive guy on earth; he just loves life. He feels everywhere like home and travelling is always awesome. He's okay with everything as long as there is food on the plate.

Mortti rakastaa myös kaikkia harrastuslajeja. Sen kanssa harrastamisessa meillä ihmisillä on vain sellainen ongelma, että me olemme Mortin mielestä melkoisen huonoja ja se tietää ja osaa asiat meitä paremmin. Tämä ilmenee "suun soittona" esimerkiksi agilityradalla tai rally-tokokokeessa, kun Mortti kertoo mielipiteensä meistä.

Mortti loves all activities as well. There's just one problem: he thinks us people ain't good enough for him and starts easily barking and bossying. Ear cover is necessary when training with him.

Luonteeltaan Mortti on kotioloissa rauhallinen mutta lenkille lähdettäessä äänekkään innokas. Mortti on hieman pidättyväinen, mikä ilmenee lähinnä siinä, että halailujen sijaan se arvostaa miehekästä rapsuttelua. Tosin sopivan paikan tullen se kyllä löytää tiensä myös ihmisen kainaloon nukkumaan. Näyttelyissä käymistä Mortti ei hirveästi arvosta, koska sen mielestä seisomaan asettelu tai hiplailemalla tunnustelu eivät ole miehelle sopivia juttuja. Muista koirista Mortti ei pahemmin välitä. Oman lauman kanssa se tulee ihan kivasti toimeen, mutta ventovieraat koirat eivät sitä kiinnosta.

Mortti is very easy maintaining at home and in outdoors. He is a bit shy and likes more manly rubbing than hugging. Sometimes he still finds his place to sleep next to human. Dog shows haven't never been hes thing because of all the touching. He doesn't care about other dogs and gets awell with our other dogs fine.