Home Koirat

Dogs

Pentuja

Puppies

Tietoa

Info

FI MVA EE MVA RTK1

Tyystilyksen Aito Ystävä

 • (Leya Koira.Netissä)

 • Syntynyt: 14.2.2011

  Date of birth


 • Kasvattaja: Päivi Ollila, Oulu

  Breeder


 • Omistaja: Päivi Ollila

  Owner


 • 1xP2 puuttuu, leikkaava purenta / lonkat A/A / kyynärät 0/0 / polvet 0/0

  1xP2 missing, scissor bite / hips A/A / elbows 0/0 / knees 0/0


 • BH TK1 RTK1 Miracle Minx Black Coffee x RTK2 Garboso Dancing in Finland

 • 38cm / 8 kg

 • rally-toko avoin luokka

  rally-obedience


Leya on ihkaensimmäinen oma kasvattimme ihkaensimmäisestä omasta pentueestamme. Se jätettiin kotiin ajatuksella, että siitä tulee äitinsä (ja isänsä) linjan jatkaja kenneliimme, mutta siskollaan todetun legg-pertheksen myötä Leyan astutushaaveet haudattiin jo varhain.

Leya is our very first puppy from very first litter. We kept her to use in whelping but her breeding plans were quickly let down because of sister's legg-perthes.

Leya on kotioloissa melko vilkas, jaloissa pyörivä häkkärä, jonka lempitouhua on juosta sohvan selkänojalla edestakaisin lelu suussa. Leyan kanssa on kokeiltu joitakin eri harrastuslajeja ja sillä on koulutustunnus rally-tokon alokasluokasta, mutta vakavampaan harrastamiseen sen luonne ei sovellu. Leya on epävarma perfektionisti, joka paineistuu helposti eikä se näin ollen pysty antamaan parastaan ihmisen ohjauksessa. Parhaimmillaan se onkin rakastettavana perheenjäsenenä. Leya tykkää kaikista ihmisistä ja se rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Sukunsa taipumusten mukaisesti sillä on myös resurssiaggressiivisuuden piirteitä ja esimerkiksi tilanteessa, jossa sitä rapsutetaan ja toinen koira kävelee ohi, Leya helposti hyökkää toisen koiran päälle.

She is pretty active at home, she just spins on legs and runs on couches back rest with toy in her mouth. We have tried some activities with her but more serious training isn't her thing. She is insecure perfectionist and soft to train with and so doesn't give her best with human. She is at her best as a lovely family member, a mascot. She loves every human. She has some resurss aggressivity from her family background.

Nuorempana Leyaa näyttelytettiin jonkin verran ja äitinsä sterilisaation myötä myös se on kasvattanut itselleen komean leijonaturkin ja se onkin myös viime aikoina käynyt muutaman kerran näyttelyissä. Harmittavasti vain tuomarit eivät ole havainneet tämän kauniin koiran hienoja puolia.

At youngster she went to dog shows. She has now grown beautiful lion and has participated now shows few times. Unfortunately all the judges haven't seen her beauty.