Olen aina pitänyt koirista. Rippilahjaksi sain ensimmäisen oman koirani, jonka kanssa harrastin koiranäyttelyitä, valjakkoajoa, tottelevaisuuskoulutusta ja taisipa se olla Suomen ensimmäinen agilitykisoissakin käynyt siperianhuskykin. Ensimmäinen villakoiramme Hessu (FIN MVA BH Mermarittan Cowboy Coffee) tuli meille kymmenen vuoden haaveilun jälkeen. Kun äitini menehtyi päätimme toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja hankkia perheeseen nartun, jolla kokeilla kasvattamista. Ensimmäinen pentueemme syntyi 2011.


Kuten jo ensimmäisen oman koirani kanssa, myös villakoiriemme kanssa harrastetaan monenlaisia lajeja. Olemme kokeilleet muunmuassa agilitya, hakua, jäljestystä, näyttelyitä, rally-tokoa, tottelevaisuuskoulutusta, viehejuoksua ja vesipelastusta


Kasvattajana minulle tärkeitä ovat terveys ja luonne. Haluan myös, että kasvattini näyttävät villakoirilta, joten jalostukseen käyttämilläni koirilla on myös näyttelytuloksia. Pentueita kasvatan harvakseltaan. Haluan, että käyttämäni nartun aiemmilla jälkeläisillä on terveystarkastuksia tehtynä ja toivottavasti myös muitakin tuloksia ennenkuin astutan nartun uudelleen. En suosi kasvatuksessani nuorten koirien käyttöä.


Arvostan kotia, johon koira hankitaan perheenjäseneksi ja sille ollaan valmiita tekemään toivomiani terveystarkastuksia. En vaadi näyttelyttämistä. Haluan tavata ostajaehdokkaan kasvotusten ennenkuin teen myyntipäätöksen. Pidän mielelläni yhteyttä kasvattieni omistajiin.


Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin. Olen pätevöity luonnetestin, rally-tokon ja tottelevaisuuskokeiden koetoimitsija.Olen Päivin vanhin lapsi (synt. 1993) ja tällä hetkellä ainoa, joka on seurannut koirankarvaisia jalanjälkiä. Asuin puolitoista vuotta omillani, kunnes tajusin, että koiraton elämä ei ole minulle. Näin luokseni muutti paluumuuttaja-Tito, jonka kanssa sai tehdä paljon töitä yhteiselon alkutaipaleella. Titon kanssa aloitin myös puolivahingossa agilityn, joka on meidän yhteinen lempipuuha vieläkin monen vuoden harrastamisen jälkeen. Vuoden 2016 kesällä pitkällisen harkinnan ja etsinnän jälkeen miniperheemme täydentyi Uikulla. Uikki on ensimmäinen oma pentuni ja täysin vastakohta Titoon verrattuna! Titon kanssa ainoana lajina on agility, Uikin kanssa treenamme myös TOKOa.


Toimin tarvittaessa koiravahtina, uroksen majoituspaikkana juoksujen aikana, treenikaverina sekä kotisivujen ja Facebookin ylläpitäjänä. Koirien treenaamisen lisäksi aika menee töissä tai hevostelemassa.


Olen koulutettu 4H:n dogsitter ja SAGI:n kauden 2017-2018 TopTeamin jäsen Titon kanssa.

Minuun voi ottaa yhteyttä: ronja.ollilaPOISTA@gmail.com