Home Koirat

Dogs

Pentuja

Puppies

Tietoa

Info

LV FI EE MVA RTK1

Tyystilyksen Black Roses

 • (Oosa Koira.Netissä)

 • Syntynyt: 31.12.2015

  Date of birth


 • Kasvattaja: Päivi Ollila, Oulu

  Breeder


 • Omistaja: Päivi Ollila

  Owners


 • lonkat A/A / kyynärät 0/0 / polvet 0/0 / VA0, LTV0

  hips A/A / elbows 0/0 / knees 0/0 / back


 • FI MVA SE MVA Domestic Dark Drusus x FI MVA EE MVA LT MVA Hihhii Bette Midler

 • 51,5cm (virallinen) / 20kg

 • Agilityn alkeet / rally-toko avoin luokka

  agility / rally-obedience


 • 1xCACIB

Oosa on Pimun ensimmäiseen pentueeseen ensimmäisenä syntynyt narttupentu. Jo pikkupentuaikana se hurmasi minut reippaudellaan, uteliaisuudellaan ja aktiivisuudellaan (jota nyt ehkä olisi riittänyt hieman pienempikin määrä). Se oli pennuista rohkein, karkasi ensimmäisenä ulkona pentuaitauksesta ja oli helpoin käsiteltävä hoitotoimenpiteissä, siksi päädyin pitämään sen (muiden perheenjäsenten valinta olisi ollut eri pentu). Nykyisinkin Oosa on kyltymättömän energinen ja utelias ja se haluaa olla mukana ihan kaikessa ja nähdä ihan kaiken.

Oosa is Pimus first litters first-born female puppy. As she was puppy she charmed me with her briskness, curiosity and activity (even though a bit less could have been also enough). She was the most bravest puppy, was first to runaway from puppy fencing and was easiest to handle with - that's why I ended up keeping her. On nowadays Oosa is still endlessly energetic and curious - she has to involve and see everything.

Oosa rakastaa kaikkia ja kaikkea. Se haluaa pussata jokaista ihmistä ja tervehtiä jokaista näkemäänsä koiraa. Se tarkkailee ympäristöään herkeämättä ja kotona sen lempihommaa onkin seistä sohvalla nojaten selkänojaan, katsella siitä ulos ja tarkkailla ja kommentoida ulkona liikkujia. Ulkona Oosan ehdotonta lempihommaa on juokseminen - ja lujaa. Mieluiten äidin tai pestiksen Uikin kanssa mutta myös Mortti tai Leya käyvät juoksukavereiksi, jos muita ei ole saatavilla. Toki Oosa osaa myös rauhoittua, niin kotona kuin reissussakin.

Oosa loves everybody and everything. She wants to give kisses to everybody and meet every dog. She observes surroundings all the time and at home her favourite past time is to watch from the window. Outside her favourite thing to do is running - and fast! Preferably with mom or bestie Uikki but even Mortti or Leya goes. She can also relax, at home and on the road.

Tähän mennessä Oosan kanssa on kokeiltu harrastuslajeista agilityä, koiratanssia, tokoa, rally-tokoa, näyttelyitä, hakua ja jälkeä ja se taipuu niihin kaikkiin vallan mainiosti. Kaikkinensa Oosa (ja sisaruksena) ovat tässä vaiheessa täyttäneet ne toiveet mitkä minulla tätä pentuetta kohtaan oli.

At the moment she has tried agility, heelwork, obedience, rally-obedience, dog shows and tracking - and succeeds on them all. Overall Oosa and her siblings have refilled all the hopes I had for the litter.